EGYPT  2003
 

Januar var kold og vi besluttede os hurtigt for en tur til solen og da vi kunne få en rimelig uge i Hurgardha, så valgte vi det. Rejsen ned startede næsten midt på natten og vi var i Hurgardha om formiddagen, men det gik næsten hele dagen før vi havde fået hotel, adgangsbilletter til stranden, men det hører vel med når vi rejser billigt.

By hotellet var dog udmærket og kun ganske kort afstand fra et af rejsens luksus hotel og hvor vi havde adgang til strand og pool etc.

 

Hver dag blev sengene redt på mest fantasifulde måde, og alt, selv vore gamle badehåndklæder blev brugt til at lave figurer og dekorationer.

Vi havde ikke måltider inkluderet, men betalte kontant for alt vi bestilte på hotellet, og så opdaget vi at vi ikke skulle betale rejsebureauets fortjeneste, men vi spiste næsten alle måltider på lokale restauranter som serverede gode retter til rimelige priser, og så oplevede vi også den lokale kolorit.

 

 

 

 

 

Vi tilbragte ellers meget tid på stranden eller ved poolen, og det var stadigt tilbud for service, kold drikker, snacks og billig veksling. Mest kunne vi dog lide at nyde solen. Vi tog dog ind til Hurgardhs centrum (old city) for at se og opleve lidt af livet udenfor turist områderne. Masser af forretninger og transport med lokale taxier som samlede op passagerer indtil bilen var fuld.

Det var mange tilbud om dags ture til forskellige dele af Ægypt, og vi valgte at tage en dag til Luxor for at se på kongegraverne. Turen startede kl. 4 om morgen, hvor vi i vor minibus kørte til et opsamlingssted udenfor Hurgardha, hvor vi skulle deltage i en konvoj, stærkt beskyttet af politi og militæret for at undgå lignende hændelser som massakren på turistbus i Luxor et år tidligere. Det var betryggende at køre i konvojen, bortset fra at vor bus syntes hele tiden at falde efter konvojen da det var en lille, gammel model.

 

Templet Karnak som er et af de mest kendte er også godt bevaret og det er overraskende at se hvorledes den gamle ingeniør kunst har formået at konstruere bygningsværk af væsentlige dimensioner og designmæssige afbalancerede og som har overlevet så mange år.

 

 

Kongegravene var dog imponerende, og det er må erkendes at det er lavet et stort arbejde for at gravlægge de gamle konger. Vi besøgte et par af gravene bl.a Kong Merenptah fra 19 dynasti, og det er interessant at se at de gamle malerier på væggene er lige så farvestrålende som om nye. Den tørre varme luft må have præserverende egenskaber.

 

 

Vi køre lidt rundt og bemærkede alle de private huse som var overdådigt dekorerede med malerier på hele front væggen. Vor guide forklarede at det var som erindring om ejerens rejse til det hellige sted Mekka, og maleriet forestillede rejsemåde, ed fly og båd, og ellers hvad han havde oplevet.

 

 

Vi besøgte også det lokale marked i Hurgardha, og det var talrige handlende som alle ville sælge til de bedste priser. Vi fandt dog hurtig ud af at alle priser var til forhandling og at købe til 35-40% af forlangte priser var muligt. Vi kom hjem med 2 kameler i ministørrelse samt de traditionelle T-shirts.

 

 

Det var ganske fascinerende at se de lokale håndværkere lave de rigt udsmykkede messingborde og potter men vi kunne også konstatere at de indlagte armbånd i forskellige metaller, ikke var særlige holdbare da indlæggene hurtigt løsnede, men vi fik da byttet hvert fald en gang, alt med smil og hurtigsnak.

 

 

Alt i alt var den en god uge i Hurgardha, og vi kan varmt anbefale et besøg.

 

 

Startside Op

Dette Websted blev sidst opdateret 07. August 2007                               Hit Counter