CYPERN  Oktober 2002
 

PAFOS - Gudernes legeplads, CYPERN

Vi boede på Mayfair Apartment Hotel, hvor vi havde et værelse med et lille tekøkken samt en lille altan hvor vi kunne sidde og få vor morgenmad. 

Pafos by er en hyggelig lille kystby i den græske del af øen, uden de store badestænder, og hovedparten af turisterne var fra UK bortset fra nogle få danskere.

Takket være sin lange historie er Cypern rig på kulturelle mindesmærker og det gamle fort ved havnen danner en god ramme om mange gode fiskerestauranter og små taverner. Da vi ikke havde mad på hotellet, så gik vi de ca. 3 km ned til havnen hver dag for at nyde vor middag ved vandet.

Det var ved kysten udenfor Pafos at gudinden Aphrodite blev født

I byen Pano Panagia besøgte vi det lille museum som er lavet i Cyperns første præsident Makarios's hjem. Huset er yderst beskedent og huset seng står stadigt opredt, og udenfor hygger svalerne sig i sine reder op under tagskægget.

Cypern har mange god vingårde og det er fascinerende at se de mange oplagrede flasker i klippe hulerne. Vi købte nogle med hjem.

 

 

 

Agios Neofytos klosteret er berømt for sin krypt "Encleistra", som er hugget ud i bjerget af eremitten selv. Klostret er endvidere dekoreret med nogle af de fineste byzantinske fresker fra 1100- og 1400-tallet. Fra klostret er det en pragtfuld udsigt ud over dalen og de fjernere bjerge.

 

 

 

 

 

 

Byen Geroskipou, ligger den usædvanlige fem-kuplede byzantinske kirke Agia Paraskevi og byen er ellers kendt for sine specielle søde lækkerier "loukoumi".

 

 

Det var godt en km at gå til nærmeste strand, og selv om stranden var fyldt med klipper og sten, så var det stille og roligt og vandet var dejlig til forfriskende dukkerter. Vi lejede liggestole og parasoller så vi rigtigt kunne tage dejlige solbade.

Efter en uge drog vi så tilbage til efteråret i Danmark. Det eneste som ikke var godt ved ferien var flyrejsen frem og tilbage. Cyperos Airline har ikke de moderne fly så lufttrykket i kabinen var smertende og min vandflaske klappede helt sammen af overtrykket.

 

Startside Op NORGE CYPERN  Oktober 2002

Dette Websted blev sidst opdateret 04. August 2007 Hit Counter