DELHI, Indien Nov. 2003
   

Undervejs på vor store rejse Crossing America, fik jeg en invitation fra The Indian PU Form Association til at deltage i en konference i Delhi vedrørende fremtiden for skumindustrien i Indien.

Jeg har tidligere givet indlæg på konferencer arrangeret af samme selskab, og jeg hvisste at jeg der ville møde en hel række af mine gamle venner og tidligere forretnings forbindelser i Indien, så jeg takkede ja selv om det var kort tid efter hjemkomst fra USA.

Rejste d 15 nov. til Delhi med Air France via Paris og blev vel modtaget af min gode ven Ashok Puri som igen havde stillet et værelse til min disposition under det 10 dage lange ophold. Konferencen var kun en dag, men jeg ville også gerne hilse på andre af mine venner i Delhi området samt se noget mere af den kæmpemæssige by.

Det er hyggeligt at kunne bo hos familien Puri, og igen møde sønnerne, samt svigerdatter og lille sønnesøn på knap 2 år. Familien bor i et 3 etages hus i den nordlige del af Delhi, i bydelen Model Town. I stuen bor Ashok's forældre (ca 85) hos Ashok's brors familie. På 1ste salen bor den ældste søn med familie samt også den yngste søn som netop er færdig som ingeniør og  som er ugift, og på 3 sal bor Ashok alene siden hans kone døde 5 år tidligere, samt hvor det også er flere værelser som ikke anvendes. Hver etage er fuldt udstyret med køkkenfaciliteter, og med 3-4 soveværelser hvert med badeværelse samt opholdsrum og tå tagetagen er der plads til tjenestefolkene. Familien har normalt 2-3 boys og nannies til hjælp.

Opholdet denne gang var meget behageligt idet temperaturen var 25-27 grader C og sol hver dag.

 

Brugte næsten en hel dag på at kikke på butikkerne i den gamle bydel bag om The Red Fort, et område hvor den ene lille butik efter den andre tilbyder alle sorter varer, men hvor de enkelte varegrupper er samlet i enklaver. Det er spændende at se alle butikkerne som f.eks. handler med krydderier, og det udfolder sig et brogede og yrende liv i de trange gader. Eneste måde at komme frem på såfremt man vil køre er med Cycle-Rickshaw, men da det er kaos i gaderne så bliver det mest til at cyklen bliver trukket manuelt.

 

 

Kikkede efter butikker med gammelt sølv, samt forsøgte også at finde for Ashok's firma nogle elektriske kvartsrør til brug i den skum maskine de fabrikerer. Denne gangen fandt jeg ingen af delene, men købte nogle uldne sjal for at tage med hjem.

Efter ca. 5 timer i mylderet tog jeg en Cycle-Rickshaw til det gamle hotel Imperial på Janpath for at få en kølig øl og noget roasted tomato soup, en af de bedste jeg nogen sinde har smagt (også hvad Fie mener).

 

En dag fik jeg låne Ashok's bil med chauffør og kørte til Jaipur - the Pink City - for at se om jeg kunne finde et tæppe af samme mønster som vi købte da Fie og jeg besøgte Jaipur i August 2002. Det tæppe vi købte den gang var lidt i mindste laget og vi kunne være interreset i at anskaffe et som bedre kunne passe vort ophold stue. Jeg fandt tæppefabrikken, men den størrelsen jeg ville have var ikke tilstede, så det endte med at jeg bestilte et tæppe i de rigtige mål med levering efter ca. 3-4 måneder. Turisterne svigter helt som resultat af alle terror handlinger og 9-11, hvorfor det er muligt at handle priserne til et lavt niveau.

 

Blev også inviteret sammen med familien til hvad inderne kalder the Pre-marriage, det er et selskab hvor de to familier mødes, og hvor familierne udveksler aftalte gaver (medgift m.v.). Desværre blev vor deltagelsen aflyst da den gamle Grandpa (Dada) og Grandma blev syge og måtte passes hjemme af sønnen som jeg skulle gå sammen med.

Under besøget denne gang købte jeg nye briller og briller med titanium stel (franske) glas med glidende overgang som i Lyngby koster 4500-5000 kr, men som i Delhi kan købes for ca 900 kr, så da jeg kom hjem og Fie fortalte at hun nok skulle have nye briller, så foreslog jeg at vi rejste til Indien i februar på solferie i stedet for til syden, og bruge pengene på rejse i stedet for at understøtte de vandvittige  priser på briller som de danske optikere forlanger. Det gør vi så fra slutningen af januar 2004 og ca. 3 uger, hvor vi planlægger at fly til Delhi, besøge og bo hos familien Puri nogle dage og rejse med tog de ca 1900 km til Goa i det sydlige Indien for at nyde solen og de hvide strande. Indien er billigt rejse mål nu da den lokale valuta følger US dollaren og er lav i forhold til DKK.


Startside Op TAJ MAHAL juli 2002 JAIPUR Aug 2002 Delhi Nov 2003 INDIA Feb 2004 Syd-Indien 2005 HIMALAYA 2005 Tamil Nadu Tempel tur 2006 KERALA og GOA 2006 Syd-Indien 2007 SYD-INDIEN  2008

Dette Websted blev sidst opdateret 08. August 2007